Història de la Coral Vista Alegre

Un grupet de persones disposades a cantar i a organitzar una petita vetllada nadalenca pels seus veïns es trobaren al Barri de Vista Alegre ara fa vint anys. Segurament  i sense saber-ho, acabava de néixer la futura Coral de Vista Alegre.

Poc a poc i amb l’ajuda de la Sra. Fina Escandell de l’Associació de Veïns de Vista Alegre-Carme, aquest grup de persones es va plantejar actuar més com a coral que no pas com a grup de cantaires espontanis i esporàdics. I és aquí, que per tal d’organitzar i encaminar a aquest grup a cantar i a actuar com a coral, varen agafar la iniciativa i la direcció el Sr. Jordi Creus i el Sr. Euken Ledesma.

El primer concert oficial de la coral constituïda com a tal i amb el Sr. Euken Ledesma com a director, consta amb data del 16 de Desembre del 2001.

En un any havien aconseguit fer un pas molt important. Del “podríem cantar per Nadal” a “fem un concert de Nadal amb la Coral”.  Varen ser uns anys molt productius on a part de cantar a Girona capital la coral anava a cantar a diferents pobles del voltant de la ciutat, feien trobades amb altres corals, feien aplecs i  començaven a tenir ja un repertori, a la vegada que propi, també molt important.

L’any 2004 agafa la direcció del grup el Sr. Jordi Creus. Durant aquesta nova etapa la coral introdueix l’acompanyament instrumental. A part de  l’acompanyament pianístic que ha estat sempre un referent en aquesta coral, hi introdueixen guitarres, flautes, acordions, etc.

És per aquest motiu que ara volem tenir un record especial per tots els professionals de la música que han acompanyat durant aquests 20 anys a la nostra formació. Donem les gràcies a:  Joan Sadurní, Claudio Suzin, Cristina Gabilán, Paco Ortega, Fina Sirvent, Renata Estruch, Lluís Tarrús, Xavier Teixidor i Reinalda Blanco.  Pianistes, guitarristes, acordionistes, etc. que han dedicat part del seu temps a acompanyar instrumentalment les cançons de la Coral Vista Alegre. Gràcies a tots.

Durant aquests 20 anys no només ha treballat exclusivament amb músics professionals a nivell d’acompanyants individuals, sinó que també ho ha fet amb escoles de música i altres professionals. Volem agrair la col·laboració  de l’Escola Clau de Faula amb en Quim i la Glòria Bonal, i a l’escola Sol de Solfa amb la Pili Sanz al capdavant.

Anomenar totes les corals amb les quals hem col·laborat i participat en intercanvis i altres concerts se’ns convertiria en una llista molt llarga. Són moltes. A totes elles moltes gràcies per formar part de la nostra historia.

Més llarga seria encara la llista si haguéssim d’anomenar tots els cantaires que han passat per la nostra formació. És per això que des d’aquestes línies volem fer arribar-los un sincer  missatge d’agraïment per haver ajudat a créixer la música coral a Girona i concretament, a Vista Alegre.

La vida de la Coral Vista Alegre continuava i al 2006 Jordi Creus fa una parada en la direcció i agafa el relleu Jesús Asenjo. Varen ser un parell d’anys molt intensos.

A la temporada 2019-2020 agafa el relleu Reinalda Blanco. No només volem tenir un record per músics, cantants i corals. És molta gent la que està implicada durant la vida d’una coral. La llista seria molt llarga però no ens voldríem deixar totes aquelles parròquies, mossens, centres cívics, centres residencials i pobles on hem anat a cantar. Tots ells també han format part dels nostres 20 anys. Potser, i deixeu-nos sortir uns instants de la norma, voldríem agrair especialment l’acollida que ens fa cada Nadal el poble i la gent de Sant Iscle (Baix Empordà).

Per anar finalitzant aquest resum, i que per gust no acabaríem mai de recordar, no ens agradaria deixar de banda a les institucions que durant tots aquests anys ens han donat suport.  Moltes gràcies a l’Associació de Veïns Vista Alegre-Carme, a la Parròquia de Vista Alegre, a la Federació Coral de les Comarques Gironines, a la Federació Catalana d’Entitats Corals, al Bisbat de Girona, a la Diputació de Girona, a la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament de Girona i a la Casa de Cultura.

Per últim agrair a la Sra. Carme Trull la col·laboració en la preparacio del concert d’aniversari, així com també la cessió de records i fotografies dels primers anys de la Coral.

Per molts anys segueixi sonant la música.

—-

Deixa un comentari

+:·