Actuacions al carrer del Carme

Tal·la de 5 Plàtans

Plàtans carrer Carme, octubre 2018

Aquest mes d’octubre, l’Ajuntament ens ha informat (per correu electrònic a l’entitat) que a l’inici del Carrer del Carme, hi tenim 5 plàtans afectats greument per un fong que podreix la fusta.  Els propers dies, seran tallats, ja que hi ha risc de caiguda.

Això és  a l’alçada els números 27 i 43.  S’aprofitarà la intervenció per fer una poda de sanejament a la rests d’arbres, és a dir, una bona tallada de branques grans. El fong s’anomena Phellinus punctatus i , segons els tècnics municipals és molt agressiu amb la fusta dels plàtans.

Des de l’associació demanem als tècnics de la secció de Paisatge i Biodiversitat de l’Ajuntament de Girona  que , si la tal·la és inevitable, tinguin cura de substituir els arbres vells per d’altres de sans que siguin adequats. I desitgem veure’ls créixer forts  i  que ens alegrin el carrer i facin molta ombra al’estiu.

 

Aiguats, circulació i bicicletes

Intervenció anti aiguats, juliol 2018

D’altra banda,  malgrat que probablement tots ja ho hem vist, informem que el passat estiu van acabar les obres en aquest  punt del carrer on hi havíem tingut aiguats. S’ha rebaixat la cota del tram del carril bici i s’han obert  noves vies de sortida de l’aigua cap al riu.  Ha costat la insistència del veïns més afectats,  però tot apunta a que ja ho tenim solucionat.

Darrerament, sembla que al Carrer del Carme hi passen coses.  Recordem que  en aquest moment hi ha dos projectes sobre la taula dels gestors municipals. S’està valorant un estudi sobre la idoneïtat de  deixar el Pont de l’Areny en sentit únic de circulació [noticia febrer 2018], i es va decidir transformar el final del carrer (del pont de la font del Rei al Cementiri Vell)  en una via ciclable, és a dir compartida amb bicicletes.  En farem seguiment…

Deixa un comentari

+:·