Carrer del Carme per bicicletes

El Carrer del Carme passarà a ser un eix viari pacificat apte per bicicletes.

El passat dia 13 d’abril el Regidor d’Urbanisme i la Cap de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, juntament amb el Sr.Eduard Berloso regidor del nostre barri, van venir a explicar-nos la proposta del Carril Bici que ha d’enllaçar els barris de Girona Est amb el resta de la ciutat, per Carme-Vista Alegre.

Aquesta és una reivindicació històrica que sembla que aviat veurà la llum.

Els responsables municipals, ens van explicar que les limitacions tècniques d’amplada actual del carrer amb dos sentits de circulació,  impedeixen la construcció d’un carril bici i que s’ha optat per  transformar el carrer del Carme en el que n’hi diuen un Carrer pedalable, i incloure’l a la xarxa d’eixos viaris pacificats de la ciutat.

És a dir, el C.Carme, des del Pont de la Font el Rei fins al C.Barranc, serà un carrer de calçada compartida de cotxes i bicicletes, degudament senyalitzat amb pintura reflectant i antilliscant, on els cotxes no poden passar de 30 Km/h.  Únicament hi haurà canvis constructius de vorera a l’alçada del cementiri vell i estació de servei on és viable separar les bicicletes de cotxes.

Tot plegat, no és la solució que més desitjaríem però ens sembla una bona cosa per aconseguir reduir el transit, pacificar el nostre carrer del Carme, i incrementar l’ús de la bicicleta al barri i a la ciutat.

 

Adjuntem els plànols del projecte d’itinerari ciclista:

Itinerari ciclista – carrer del Carme

Informació municipal de bicicletes

 

Deixa un comentari

+:·