Coral de Vista Alegre

Us agrada cantar?

Al barri hi tenim una coral. Si voleu  afegir-vos-hi,  veniu  un dijous al vespre (de 20 a 21:30h)  al  Local Social.

És una activitat gratuïta i oberta, amb molts anys d'història al nostre barri.

Fem varis concerts al llarg de l'any.

Dirigida per  Jordi Creus durant molts anys i per Reinalda Blanco el 2019/20, des del curs 2020-21  s'ha reinventat  com a taller  de cançons , de la ma de l'Ignasi Marco, obrint la  coral a un públic més divers amb ganes de passar bones estones  cantant i recuperant musica popular.

Tenim moltes més  fotografies i noticies al web històric! : Veure-ho ara


Deixo la Coral.

M’acomiado de la Coral del meu barri Vista Alegre. Després de disset anys, ha arribat el meu moment de dir Adéu, sense buscar excuses ni culpables que no hi son.

Era l’any 2002 quan vaig saber que hi havia una Associació de barri (de la que he estat membre de la Junta durant dotze anys) i un local social on s´hi feien activitats varies. M’hi vaig apuntar a guitarra amb l’Euken i d’aquí ja vaig entrar a formar part de la Coral, fins avui.

Són 17 anys i el moment de plegar és ara, quan ja no hi trobo res de nou, la monotonia se’m fa llarga a cada assaig i noto que aquella complicitat entre companyes s’ha anat esvaint. Ja no gaudeixo tan els concerts com ho havia fet; és ara.

Aquests mesos de pandèmia tancats a casa no m’han ajudat gens a mantenir encès el caliu del grup; sento un desencís general i alguns silencis eixordadors. El maleït COVID 19 tampoc ens ha deixat celebrar el Concert dels 20è aniversari que ja teníem a punt. Tot plegat m’ha fet decidir. Sí, per mi, és ara. Passo el relleu.

Però, heu de saber que de record m’emporto tots els bons moments: les bones estones que hem passat plegades, els assajos, el voleiar de les partitures, els corre cuites a imprimir, els bombons d’aniversari, els berenars de final de curs, els somriures, el camí d’anar i tornar creuant el parc aturant nos a cada cantonada per acomiadar-nos... Sé que ho trobaré molt a faltar, cada dijous.

I m’emporto també tants i tants concerts que hem fet al barri, al Girona Temps de Flors, a pobles veïns i a barris propers. Concerts de la nostra coral o amb d’altres corals. Trobaré a faltar els assajos i els nervis previs, per portar a passeig el nom del nostre barri de Vista Alegre.

També tots els directors que hem tingut al llarg dels anys i tots els músics instrumentistes que ens han acompanyat als concerts arreu, tenen un lloc desat amb els meus bons records (no els nombro per si em deixo algú, ells ja ho saben).

De tot això n’estic contenta i orgullosa: moltes gràcies a tothom!

La música ha estat sempre present a la meva vida. De ben petita m’agradava anar a missa segona perquè s’hi cantava, el pare hi cantava; de jove, amb el meu germà i el meu cosí cantàvem el que en dèiem kumbaiàs; en Llac, en Serrat, la Bonet... I després, sempre més he anat amb la música i el cant a per tot arreu, i que duri. Ara ja fa un temps que canto en alguna altre coral on, igual que a Vista Alegre, hi he gaudit d’experiències molt enriquidores, especialment en concerts participatius com el Messies de Haendel o el “cantem el Cinema” a l’Auditori de Girona, amb grans mestres directors.

És ara. Deixo la Coral però no el barri, ni altres activitats de l’Associació de veïns.

És ara. Sí, però sé que quan menys m’ho esperi, un capvespre qualsevol, a recés del parc, escoltaré fluixet, fluixet, el cantar del rossinyol refilant allò de “cap lloc com a casa”.

Sempre pel barri

Pilar Castanyer
Agost 2020

+:·