Obres al parc de Vista Alegre

Comencen les obres al Parc de Vista Alegre.  Com sabeu, fa temps que  tenim dos projectes redactats per l’Ajuntament al parc pendents d'execució (pressupostos participats anys 2016 i 2017) .  Finalment s'ha adjudicat la obra del Camí escolar al carrer Vista Alegre (2017) i esta previst que hi treballin un màxim de 4 mesos. Ho executa l’empresa Massachs SL .  Projecte (PDF)

D’altra banda, tenim el projecte del passeig-mirador sobre el Parc que és també part del camí escolar i que planteja un espai de passejada i estada amb vistes al  parc  i  que ha de ser una via segura pels vianants que ara circulen per l'aparcament de cotxes.

Les dues actuacions projectades conflueixen en el pas de vianants desplaçat davant l'ascensor . Es va acordar tirar endavant les dues obres  de forma conjunta pel que es de preveure que el projecte del passeig mirador (2016) s'adjudiqui properament i es pugui realitzar a continuació.

6 comentaris a “Obres al parc de Vista Alegre”

  1. Moltes gràcies per la informació i el seguiment. Aprofitant l’ocasio, volia fer constar que per diferents potius, s’han anat tallant molts arbres de la cantonada nordest del parc, alla o ara comencen les obres de manera que queda mokt desangelat i sense verd. Em pregunto si es podria demanar, com a mínim la reposició dels arbres tallats o posar-ne mes. També aprofitant l’ocasió, reivindicar la zona verda….. Moltes gracies.

    • Hola Maite. Som concients de la tala d’arbres. La veritat és q no queda clar si el projecte en preveu la reposició, ja q els pressupostos participats donen pel que donen… De totes maneres, sinó és així, des de la AAVV farem la petició corresponent a sostenibilitat de l Ajuntament. Començarem a moure ho aviat i en farem seguiment. Gràcies pel teu apunt.

  2. Voldria afegir un comentari referent al tema dels arbres.
    Els arbres que s’han tallat eren acàcies, que estaven molt mal meses , de fet per raons de seguretat ja se’n havien tallat algunes abans de les obres. Estaven corcades. També s’ha de considerar, que sembla ser, eren d’una especia considerada invasora.
    Afortunadament tenim un dels parcs més arbrats de Girona. On l’estiu podem gaudir de les ombres per prendre la fresca, però al hivern el que les persones volem es sol, i en el parc pràcticament no hi ha cap banc assolellat.
    Així doncs, la meva opinió, seria la de col·locar els bancs que es van treure a la part alta del “nou marge”, i no col·locar-hi arbres o en tot cas de fulla caduca. Així quedaria una talaia amb vistes al parc per prendre el sol al hivern.

  3. Hola!
    Em penso que tot es compatible. D’una banda s’entén que tallin els arbres que estan malalts, etc. però lo lògic és que automàticament es tornin a replantar uns altres de sans al mateix lloc. Com apuntaves, si son de fulla caduca com molts altres al parc, gaudiriem de sol a l’hivern i de bona ombra a l’estiu….. I per cert que tot això dels arbres ja va passar abans de començar les obres, per tant, entenc que cal fer-ho “d’ofici” i no a través dels pressupostos participatius. Pensem que si s’accepta la dinàmica de talar arbres i no reposar-los, podria arribar a passar que poc a poc anessim perdent aquesta riquesa d’arbrat que tenim ara.
    També insistir en que posar arbres al voltant de la zona del parking, contribuirà a minimitzar els impactes visual i de contaminació que genera. Ara que posar bancs també em sembla be. Una cosa no treu l’altra.
    Moltes gràcies!

  4. Que be parlar dels arbres.
    Molta gent veient les obres m’ha parlat de com pensem acabar-ho.
    L’espai que hi havia tenia una gracia especial i entranyable. La pinzellada era la d’abans!
    Si que les acàcies eren velles, però podríem substituir -les per altres arbres. Potser els LIQUIDAMBAR que pel fet de ser fulla caduca , podem veure el pas de les estacions seguint els colors de les seves fulles.
    Sé que n’hi han a l’altra costat del Parc , però aquí podrien equilibrar les fulles avorrides i perennes de les alzines alineades.
    També els tres bancs li donaven un toc. Penso que eren els bancs mes concorreguts.
    Tot plegat harmonitzava i compensava l’efecte visual del parking dels cotxes.
    Moltes gràcies

Els comentaris estan tancats.

+:·