Ponts i passeres al carrer del Carme

No és noticia que tenim la passera de la Font del Rei tancada temporalment. No és noticia per la gent del barri, ja que la majoria ja fa dies que la trobem molt a faltar i els comerços ja se’n ressenten. Dit això, hem decidit fer una noticia de ponts i passeres al carrer de Carme perquè el tema s’ho val i com que ara no ens podem veure gaire, intentarem donar respostes al veïnat amb la informació que tenim.

Passera de la font del Rei, febrer 2021- Tancada per problemes de seguretat

Passera de la Font del Rei  (l’imprevist): Cal canviar tota la plataforma perquè hi ha un problema de corrosió a la passera actual, que no en garanteix la seguretat. Es mantindran els pilars i s’eixamplarà la plataforma actual per tal de fer-la apta per vianants i bicicletes. Es una reparació complexa que es pot allargar prop de dos anys entre desviament de serveis existents, redacció del projecte, estudis hidràulics, licitació i execució de l’obra. Mentrestant, s’ha demanat una solució pel carril bici compartit amb vorera al Pont de la Font del Rei i esperem alguna proposta, perquè la convivència de bicis, patinets i persones es perillosa amb l’estret espai actual.

Forat del Pont al Carrer del Carme 54. Emplaçament del futur pont entre els barris del Carme i Montilivi.

Nova passera Carme-Montilivi (el compromís de govern).- Pont reivindicat des de fa anys, en un espai expropiat el 2006 i enderrocat el 2007 (el forat del pont). El passat 2018 va néixer La Plataforma de veïns pel pont que ha tornat a posar l’antiga promesa a l’agenda municipal, El 2019 l’alcaldessa Marta Madrenas es va comprometre en la seva construcció i l’actual govern ho manté com una prioritat Fins ara no s’ha avançat, però per aquest 2021 es preveu engegar l’estudi hidràulic i convocar la redacció del projecte. La Plataforma preveu reeditar el pont virtual per Temps de Flors 2021, fer una votació popular del futur nom del pont i vetllar per tal que el projecte no quedi al calaix com va passar fa 15 anys.

Carrer del Carme a l'alçada del Pont de l'Areny, febrer 2021

Peatonalització C Carme al Pont de l’Areny (el projecte aprovat). Es tracta d’una intervenció urbanística presentada als veïns a finals del 2018, amb l’objectiu de millorar la mobilitat a peu i en bicicleta en aquest tram del carrer amb una remodelació que deixa tot l’ample de la vorera pels vianants, fa passar el transit per dalt i resol el nyap del carril bici estroncat. Projecte ja previst a l’últim pressupost municipal, molt esperat per comerciants i veïns, de cost més reduït que els anteriors i que no requereix d’estudis hidràulics específics. La proposta busca incorporar el carrer a l’itinerari ciutadà que connecta amb el Barri Vell i guanyar un espai cívic de passeig o terrassa que revitalitzi el sector.

I acabem aquesta noticia anant riu amunt, fora del barri: El consistori, l’any 2018, va omplir titulars de premsa amb la promesa de cercar finançament per un nou pont al Parc Tecnològic, entre La Creueta i el Sector Est de Girona, amb l’objectiu de revitalitzar aquesta part maltractada de la ciutat. Es una obra de gran envergadura i impacte, de la qual no n’hem sentit parlar més, però no podíem tancar aquest escrit sense recordar que el passallís nou que es va fer per creuar l’Onyar en aquest punt, a l’alçada de l’Escola Sagrada Família, segueix mig destrossat per l’última riuada. Si parlem de ponts sobre l’Onyar: El sector Est de Girona està desconnectat.

Deixa un comentari

+:·