NOVES DATES EXPOSICIÓ I PROJECCIÓ DOCUMENTAL DESEMBRE 2022 / MAIG 2023 / JUNY 2023

GRÀCIES !!! Moltes gràcies a tothom qui ha fet possible la commemoració

El projecte dels 100 anys del camp de Vista Alegre, després de rodar pel Parc de Vista Alegre, el cinema Truffaut, la Biblioteca Carles Rahola, l’Espai Cívic Mercadal i el nostre Local Social, finalitza amb la cessió del documental i el material digital de l’explosió a l’Arxiu de la ciutat per la seva difusió, documentació i correcta preservació en el temps. És un orgull d’aquesta associació dotar a la ciutat d’un nou recurs cultural de memòria històrica del barri i de Girona. Un cop més, milers de gràcies a totes les persones que el vau fer possible

1922-2022

Des de l’Associació de veïns tenim ganes de commemorar aquell 29 de juny que es va inaugurar l’estadi de futbol de Vista Alegre amb un partit de la Unió Deportiva Girona contra el Barça, que era el campió d’Espanya, amb les autoritats, la benedicció del bisbe i molta gent il·lusionada. Amb l’efemèride volem reviure la vida de 100 anys en aquest espai, ànima del barri, on a finals del 80 es va aconseguir esquivar la construcció de pisos i s’hi va urbanitzar el Parc de Vista Alegre actual.

Imatge cedida per Albert Mateos

Bressol del Girona F.C

La Unió Deportiva Girona es va arruïnar aixecant l’estadi però l’empenta futbolera va donar lloc al Girona F.C que va jugar 40 anys a Vista Alegre (amb la Guerra pel mig), abans d’anar a l’estadi actual a Montilivi. Tot aquest temps el barri de Vista Alegre va tenir molta activitat social entorn del futbol i ens agrada molt saber que som bressol de l’Orgull Gironí.

Hoquei, tennis, voleibol … Parc urbà

El Club de Tennis Girona i el Club de Hoquei Girona tenen pàgines importats de la seva història escrites al camp d’esports de Vista Alegre i el Club de Voleibol AVAP va agafar el relleu esportiu i social a principis dels 70 fins a la construcció del parc urbà. Estem recopilant imatges i testimonis de tot plegat. Si creus que tens alguna anècdota per explicar, o alguna imatge especial posa’t en contacte amb nosaltres!

Mostra – Exposició 100 anys del camp de Vista Alegre

18 de juny- Parc de Vista Alegre

Video Documental “100 anys del camp de Vista Alegre”

(Pre estrena 18 juny Local Social 19:30)

29 de juny 2022

Estrena al Parc de Vista Alegre 19h.

Acte de descoberta de placa commemorativa

Mes informació: 

Recorregut gràfic per la història del estadi gironí de Vista Alegre, des de la seva inauguració el 1922 fins al trasllat del Girona FC a Montilivi (1970). Muntatge de Jordi Curbet Hereu (fons particular)

Imatges de capçalera:   Ajuntament de Girona. CRDI (Fototípia Thomas, ed.)  (Narcís Sans Prats) i  (Martí Massafont Costals)
Plat commemoratiu de 50è aniversari de la Inauguració el 1922 i Samarreta any 1947  del Girona FC:   Imatges cedides per Albert Mateos (Fons Joan Callicó-Albert Martinez)

1 comentari a “Centenari del camp de Vista Alegre”

Feu un comentari

+:·