Xerrada divulgativa

Date:
Time:

Xerrada de maig al Local Social:

De robots, a persones, el camí del Despertar

A càrrec de Josep M. LLauger

Han estat molts els savis que, des de l’antiguitat, ens han advertit de la condició semi-conscient i autòmat de la nostra vida i dels nostres actes.

En les filosofies orientals trobem diferents conceptes per a definir l’estat de superació d’aquet estat de somnolència que afecta a gran part de la humanitat. Il·luminació en el budisme, Satori en el Zen o Nirvana en el hinduisme

A principi del segle vint Gurdjíeff, filòsof i místic armeni establert a París, definí la persona com una màquina, un ser adormit.

I després, en la psicologia científica, grans investigadors de la psique humana com Freud o Jung han confirmat i ampliat aquests conceptes fins al punt de considerar que la major part de les nostres decisions, que ens pensem que són raonades i ponderades, en realitat no responen més que a impulsos del nostre subconscient, i que utilitzem la ment tan sols per a justificar-les.

Hi ha actualment alguna manera de sortir d’aquest estat d’alienació?

Del que hem rebut de les filosofies d’Orient i dels coneixements que ens ha aportat la psicologia a Occident en podem extreure fórmules vàlides per a la majoria de la gent que els impulsi a una vida amb sentit i plenitud?


xerrades divulgatives 2018/19


+:·