100 anys del Camp de Vista Alegre

Vídeo documental

Des de l’Associació de veïns, hem volgut agafar la càmera i fer memòria col·lectiva de com el futbol va transformar el nostre barri a partir del 29 de juny de 1922, dia de la inauguració del Camp de Vista Alegre com a seu de la Unió Deportiva Girona.

El documental de Quim Paredes segueix la cronologia de l’antic estadi i dona veu a veïns i veïnes, a veterans del Girona FC i a altres testimonis de l’hoquei i de l’activitat esportiva i social esdevinguda el segle passat a l’espai de l’actual Parc de Vista Alegre, des de la seva inauguració fa 100 anys, fins a l’abandonament i final creació del parc urbà.

Es va gravar entre maig i juny de 2022 al parc de Vista Alegre de Girona (la majoria), en domicilis particulars i a la Pia Almoina, seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona.

Estrenat el 29/06/22 al Parc de Vista Alegre , vam fer altres projeccions comentades el 15 de desembre al Cinema Truffaut, el 21 de desembre a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, el 19/05/23 al Espai Cívic Mercadal i el 19/06/23 al Local Social de Vista Alegre.

Doc publicat amb accés lliure a la plataforma Films24ixs, la plataforma alternativa de Celrà d’en Quim Paredes, l’autor, a qui agraïm molt com es va implicar en el nostre projecte veïnal. Feu-hi un cop d’ull, que hi té moltes coses interessants! 

Amb l’estrena d’aquest documental, l’exposició associada, la descoberta d’una placa commemorativa i una tertúlia oberta al finalitzar la projecció amb pantalla gran al parc, vam commemorar el Centenari del Camp de vista Alegre durant la Festa Major del barri els dies 18 i 29 de juny de 2022. La comissió del centenari que ho va tirar endavant, dona les gràcies a tothom que hi va voler participar i agraeix especialment la col·laboració d’en Jordi Curbet Hereu i de l’Albert Mateos Poch així com el suport de l’Ajuntament de Girona.

+:·